Chiny są krajem o wielkim obszarze i licznych narodowościach. Występuje duża różnica w różnych rejonach kraju, jeśli chodzi o warunki klimatyczne i obyczajowe oraz asortymentu produktów. Taka różnica zadecydowała o różnicy w zwyczajach odżywiania się i wymaganiach smakowych w różnych częściach kraju. Z czasem ukształtowało się 8 regionalnych kuchni noszących nazwę poszczególnych prowincji, a kuchnia jiangsuska zaliczana jest do tych najsłynniejszych…….

chińskaKuchnia jiangsuska powstała na podstawie kuchni miast Yangzhou, Suzhou i Nanjingu. W obrębie prowincji Jiangsu krzyżują się rzeki oraz występują liczne jeziora, obfitujące w raki, kraby, ryby i orzechy wodne, które stanowią świetne surowce dla kuchni. Kuchnia jiangsuska odznacza się specjalną techniką krajania surowców, kontrolą ognia, bardzo wymagającym wyborem surowców, zachowaniem ich naturalnych własności smakowych, lekkością i słodkawym smakiem dań.

Zwraca się również uwagę na dobór kolorów i plastyczny wygląd dań. Turyści mający okazję zwiedzić Nanjing, chętnie kupują tutejsze kaczki pieczone jak i marynowane w soli.

Jesteśmy pierwszą restauracją chińską z kuchnią regionu Jiangsu. Z tego regiony pochodzą właściciele restauracji jak i kucharze co jest gwarancją jejoryginalności.

W naszej kuchni  potrawy przygotowywane są ze świeżych produktów, w profesjonalnych wokach, zawsze na zamówienie konkretnego klienta.