Autorska Kuchnia naturalna wg. Małgorzaty Puzio
Małgorzata Puzio-Miękus
aktorka, prezenterka kulinarna

kuchnia polska-promo57Doświadczenie zawodowe

– Autorka scenariuszy programów kulinarnych
– 2005-2007 – autorka scenariusza kulinarnego do programu „Na ostrzu noża z Bożeną Dykiel” dla telewizji Polsat
– 2006 – autorka scenariusza i prowadząca program kulinarny „Smaki i smaczki Mazowsza dla TVP Info
– 2004-2005 – autorka scenariusza kulinarnego do programu „Alfabet kulinarny Kurta Schellera” dla telewizji Polsat

Prowadząca programy kulinarne

– 2007-2011 – regularne prowadzenie na żywo kącika kulinarnego w „Pytaniu na śniadanie” TVP2 oraz autorka cyklu felietonów „Naturalna kuchnia Małgosi Puzio”
– 2011 – gościnne udziały w programie „Kawa czy herbata” TVP1

Autorka książek

– 2014 – „Naturalna kuchnia Małgorzaty Puzio”
– 2014-  „Podróże kulinarne z Małgosią”- Kuchnia polska, włoska, meksykańska, żydowska, chińska”.
– 2011 – „Grill na wiele sposobów”
– 2010 – „Kuchnia polska”
– 2009 – „Domowy wypiek chleba”

Inne doświadczenia, nagrody

kuchnia naturalna_OKLADKA_7_1– wyróżniona dyplomem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za promowanie w mediach produktów polskich z logo Poznaj Dobrą Żywność
– ambasadorka, twarz reklamująca ekologicznych Mąk z Młynów Wodnych – Tokary
– promotorka produktów GMO Free – Orico (produkty sojowe)
– autorka przepisów na opakowaniach produktów firm: Szarłat, Orico, Młyny Wodne
– prowadząca pokazy kulinarne i imprezy integracyjne dla firm i marek: Filipinka, Orico, Algida, Polska Ekologia, PGNiG, Fundacja BOŚ, biesiada miodowa „Bartnik” i innych
– prowadzenie imprez dla Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krajowej Rady Izb Rolniczych
– prowadzenie Konferencji Prasowej Ogólnopolskiego Tygodnia Żywności Ekologicznej
– promotorka akcji internetowej dla sieci sklepów Organic Farma Zdrowia pt. 90Dni do Eko- 2013
– prowadzenie gali projektu internetowego pt.” Zdrowo jem, więcej wiem” dla Fundacji BOŚ w Pałacu kultury i Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi – listopad 2012