Piekarnia została założona w 1955 roku w Łomiankach. Funkcjonuje ona w stanie praktycznie nie zmienionym od lat 60-tych (posiadamy nawet oryginalne kafelki). Pracujemy na bardzo starych maszynach, np. miesiarce z początku ubiegłego wieku, dzielarce czy rogalikarce. Wypiekamy tak samo niczym sześćdziesiąt lat temu – w starannie hodowanym, pięciofazowym zakwasie i wypiekamy w ceramicznym, przedwojennym piecu. Bez polepszaczy spulchniaczy i konserwantów. Współpracujemy z małymi, rodzinnymi młynami.

Dwa lata temu do naszej rodziny dołączył wybitny szef kuchni z Walencji (restauracja, w której był szefem kuchni zdobyła Gwiazdkę Michelin). Pedro wprowadził do naszej oferty hiszpańskie wypieki m. in. empanadille – hiszańskie pierożki, ensamiady (ich receptura pochodzi z XVII wieku z Majorki), czy Pan Quemao- hiszpańska drożdżówka z orzechmi włoskimi i ze śliwką.

Więcej informacji: www.tradycyjnapiekarnia.pl

Fanpage: facebook.com/TradycyjnaPiekarnia