Jak wyjaśnia cierpliwe kolejnym ciekawskim pani Ola, żubrowiec ®
to wytopiony wędzony boczek z dużą ilością suszonych owoców, zioła i przyprawy.
Przed samym zamknięciem słoiczka, pani Ola dodaje tam żubrówki.
Stąd nazwa przysmaku, która jest zastrzeżona w Urzędzie Patentowym RP.
Pizdrygał® występuje u Pani Oli w trzech smakach:
- pizdrygał wiśniowy ®
- pizdrygał jabłkowy ®
- pizdrygał porzeczkowy ®
Są to dodatki smakowe do mięs, serów pasztetów czy wędlin. Tak zimnych jak i ciepłych
Odparowywane owoce na różnego rodzaju octach, z różnego rodzaju przyprawami i dodatkami. Tak na prawdę, to każdy pizdrygał® jest inny.
Na przykład pizdrygał wiśniowy® jest odparowywany na czerwonym occie winnym i korzeniu z chrzanu z dodatkiem chili, cukru, i bardzo dużo korzennych przypraw.
Pizdrygał jabłkowy® pani Ola poleca jako dodatek do drobiu.
Jest to zielone jabłko odparowane na occie jabłecznym z dodatkiem rodzynek, cebuli, cukru trzcinowego, kurkumy i cynamonu.
Pizdrygał porzeczkowy® jest odparowany na soku z pomarańczy i małej ilości białego octu winnego z dodatkiem czosnku, pieprzu, cukru i przypraw korzennych.
Pierwszym pizdrygałem®, jaki powstał w kuchni Pani Aleksandry był pizdrygał wiśniowy®.
Jak to zazwyczaj bywa, pierwszym testerem nowego wyrobu był mąż Pani Oli.
Kiedy okazało się, że smakowita przyprawa nie ma nazwy, orzekł:
– wiesz kochanie, udał Ci się ten pizdrygał®.
I tak już zostało na zawsze, co zapisano i zastrzeżono w rejestrach Urzędu Patentowego.
Pani Ola wprowadza na rynek nowy dodatek, jakim będzie musztarda z gruszy.
Pani Ola nie prowadzi stacjonarnego sklepu.